Blog

Jak můžeš na střední prohloubit své znalosti chemie nebo proniknout do vědy? Ve škole ti dají základ, ale pokud hledáš něco, kde pronikneš do hloubky oboru a naučíš se novým věcem, je třeba hledat jinde. Jaké možnosti jsou v Česku nebo na Slovensku?

Zajímá vás (nano)chemie a chcete se na 5 dní dostat do laboratoří, abyste si ji vyzkoušeli? Nečekejte dlouho, právě je otevřeno přihlašování na skvělou letní školu pro chemické nadšence.

Můj záběr je obecně na sociálních sítích. Online. Pozvánka do Frekvence 1 byla má první možnost přispět kapkou do popularizace vědy na rádiových vlnách. Bavili jsme se o chemii v jídle. Proč byste například neměli jíst uzené každý den. Poslechněte si epizodu.

Po rozhovoru s profesorem Černým mi mozek běžel na plné obrátky. V Česku vznikl světový studijní obor, který splňuje vše, co jsem chtěla po střední škole studovat. V té době takový obor existoval pouze na Cambridge. Vy máte štěstí, protože letos si na něj můžete podat přihlášku do Prahy na Karlovu Univerzitu.

Být hostem v DVTV znamená v online světě hodně. Nebudu se tajit tím, že jsem sama přemýšlela, jaké by to bylo mluvit o mém největším koníčku, projektu Olinium.

Farmakologie a farmakokinetika vysvětluje základní principy fungování drog. V dnešním díle v žádném případě nenavádíme k užívání ani jejich výrobě. Obsah je čistě edukativní.